Nagyon csokis babka MYyummy módra

A lehető legcsokisabb kalács: a babka. Nincs is jobb megoldás, ha lenyűgöznéd a családot ezzel a látványos, mégis egyszerű fonással. Ráadásul mivel hosszú ideig puha marad, így garantáltan napokig biztosítva lesz a reggelitek.
És hogy finom-e? Legyen elég annyi, hogy ezt biztosan nem egyszer fogod elkészíteni. Ráadásul, ha a szénhidrátcsökkentett verziót választod, akkor nem is kell feltétlenül egy szeletben korlátoznod az egyszerre elfogyasztott mennyiséget. Kellemes konyhaélményt!

Hozzávalók:

A babka tésztájához:

  • 250 g finomliszt, ha kevesebb szénhidráttal és több fehérjével szeretnéd elkészíteni: MYyummy Kenyérliszt keverék
  • 5 g étkezési só
  • 3,5 g instant élesztő
  • 170 ml víz
  • 0,5 evőkanál növényi olaj a tésztába

A babka töltelékéhez:

  • 0,5 evőkanál olaj a kenéshez
  • ízlés szerint kakaópor (mi 1 evőkanállal készítettük)
  • ízlés szerint étcsokoládé darabok (mi 50 g-ot használtunk)
  • édesítésnek: tetszés szerinti édesítőszer vagy méz (mi 3 csapott evőkanál eritritet használtunk)
  • díszítésnek: vágott mandula (akár bele is szórhatsz belőle)

Elkészítés:

  1. Hagyományos kelttésztát készítünk a dobozon található recept alapján. Hagyjuk 20-25 percet kelni.
  2. Téglalap formájúra nyújtjuk és megkenjük zsiradékkal, ez ízlés szerint lehet kókuszvaj, bármilyen olaj, Ghí vagy olvasztott vaj.
  3. Hintsük meg kakaóporral, szórjunk rá apróra tört étcsokoládé darabokat. Ha édesebben szeretnénk, finoman szórjuk meg édesítőszerrel vagy csorgassunk rá mézet. Szórjuk meg vágott mandulával és a hossza oldalánál fogva, szorosan tekerjük fel.
  4. Az így kapott hengert hosszában vágjuk ketté és a két felet csavarjuk egymásra és a végeit nyomkodjuk össze.
  5. Szórjunk a tetejére is vágott mandulát és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.

MYyummy tipp: ha formában sütőd, magasabbra feljön.

Szeretnél elsőként értesülni friss bejegyzéseinkről? Itt feliratkozhatsz: