Ha az alábbi tippeket megfogadod, Te leszel a család sztárja.
A palacsinta elkészítése, amilyen egyszerű, pont annyira lehet nehéz is. Figyelni kell az állagra, hőfokra, vastagságra és a tészta receptjére is. És minél több dologra tanulsz meg figyelni, annál finomabb palacsintát készíthetsz.
Összeszedtünk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz az asztalra igazán mennyei palacsintát. Ezt a tudást pedig bármikor bevetheted, ha gyors, egyszerű és nagyon finom megoldást keresel reggelire, ebéd utánra, esetleg egy könnyed nyári vacsorára.
1. tipp: Állítsd be jól a tészta sűrűségét!
A jó tészta sűrűség adja a palacsinta alapját. Ha a massza túl sűrű, a palacsinta vastag lesz, ha túl híg akkor apró lyukakkal lesz tele. Az optimális állag a tejszínéhez hasonló. Ne feledd azt sem, hogy állás közben is sűrűsödik a masszád, sütés közben olykor hígítanod kell.
2. tipp: Figyelj a víz, tej, szóda arányra!
Ha túl sok a tej, a palacsintád leég. Ha túl sok a víz a palacsintád színtelen lesz és gumis. Nem muszáj szódát használnod, a csapvíz is megfelelő lehet. A folyadék fele legyen tej a másik fele szóda vagy víz. Ha túl sok a tej, a palacsintád leég.
3. tipp: Adj hozzá elég zsiradékot!
Bár a zsiradék a modern táplálkozás kapcsán kényesen kezelt téma, mégis fontos összetevője az étrendnek. Itt is, mint az élet megannyi területén a mértékletesség, észszerűség számít.
Szervezetünknek és a palacsintánknak is szüksége van zsiradékra. Ha túl keveset használunk leég és fojtós lesz. Ha túl sokat, akkor tocsog majd az olajtól.
Érdemes a tésztába is keverni egy keveset, hogy puha és lágy ízű legyen a kisült tészta. A serpenyőt viszont a lehető legkevésbé olajozzuk. Csak kenjük meg egy picit a szélét, ha szükséges.
4. tipp: Megfelelő méretű tojást válassz!
Könnyű azt mondani, hogy fél kiló liszthez 4 tojás. Ok, de melyik. Az S-es tojás legfeljebb 5 dkg, az XL-es meg akár több mint 8 dkg. Azt kell eldöntened, hogy milyen tésztát szeretnél. Minél nagyobb a tojás mérete, annál erőteljesebb lesz a palacsinta íze a töltelékhez képest.
Minél kisebb a tojás mérete, annál több rutin kell a sütéséhez. Érdekesség, hogy a strucc tojásból 1db elegendő 8kg liszthez. Azaz közel 400 palacsintához.
5. tipp: Legyen megfelelően forró a serpenyő!
A hagyományos lisztből készült palacsinta titka a forró serpenyő és a gyorsaság. Ha a serpenyőd túl hideg, a tészta letapad. Ha kellően meleg, az első palacsinta akkor is letapadhat, ezért készítsd oda jóelőre a tölteléket, hogy megjutalmazd a szakácsot az első falatokkal.
Ezzel ellentétben a modern, különleges lisztekből – ilyen a MYyummy Univerzális lisztkeveréke is – készült palacsintát érdemes közepes lángon sütni, mert a magas fehérje és rost tartalom miatt kicsit lassabban sül.
Jussanak eszedbe tippjeink, ha legközelebb bejelentkeznek a vendégek és szuper gyorsan elő kell állnod valami mennyei finomsággal. Reméljük, hogy segítségükkel le tudod nyűgözni barátaidat és a családot egy egyszerűnek tűnő, mégis csodákat rejtő, könnyed desszerttel! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hogy azonnal gyakorolhasd palacsintakészítő szuper képességedet, hoztunk is egy cukormentes, mégis mennyei amerikai palacsintareceptet. Hogy csak a konyhaélménnyel és az elkészült nyalánkság elfogyasztásával kelljen törődnöd, találsz videót is az elkészítésről. És persze kiszámoltuk a pontos tápérték adatokat is.
Bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén, fordulj hozzánk bizalommal! Igyekszünk mihamarabb válaszolni. Elérhetőségeinket ITT találod.
Ha tetszett a cikk, nézz körül blogunkban, ismerkedj meg termékeinkkel amelyek passzolhatnak a személyes céljaidnak, és ha szeretnél értesülni exkluzív, friss tartalmainkról, kérj e-mailben értesítést! Mondhatom, készülünk még néhány finomsággal Számodra!