Csokizzunk bátran, de nem ész nélkül…

Cikkünk rávilágít arra, hogy a csokoládé egészségügyi hatásai nem is olyan negatívak, mint azt eddig gondoltuk. De azért nem árt betartani néhány minőségre és mennyiségre vonatkozó szabályt.

A csokoládé egészségügyi hatásai: pozitívak vagy negatívak?

Szinte mindenki, minden körülmények között és nem bevallottan, de majd’ minden mennyiségben imádja a csokoládét. Persze sokan ellenállnak a kísértésnek és visszafogják magukat az Aztékok barna aranyának fogyasztásában.

A megítélése a csokoládé fogyasztásnak igen vegyes, itt tisztázzuk is, hogy ez az írás a magas, legalább 70%-os kakaó tartalmú csokoládéról szól. Ezzel már ki is zártuk a boltokban kapható termékek közül a magasabb cukor tartalmúakat, nagyot lépve így az egészséges életmód felé.

Szeretnél elsőként értesülni friss bejegyzéseinkről? Itt feliratkozhatsz:

Nemzetközi kutatás eredménye a csokoládéfogyasztásról

Bár a hivatkozott Telegraph cikk Nagy-Britanniában született, nemzetközi tudósok kutatásain, eredményein és véleményein alapul. Jelentősen felhergelve a kedélyeket.

De kezdjük az elején. A csokoládé magas ásványi anyag, vitamin és flavon tartalma okán rengeteg előnyös tulajdonságot mutat, persze mértékletes fogyasztás mellett.

A csokoládé egészségügyi hatásai
MYyummy Vegán Duplacsokis muffinok elfogyasztásának felejthetetlen élményét a benne található valódi csokoládépor mellett csokoládé darabok is garantálják

A csokoládéfogyasztás egészségügyi hatásai bizony pozitívabbak, mint gondolnánk

Azt tudjuk, hogy a hangulatunknak jót tesz, de finn kutatások szerint a várandós anyák által fogyasztott csokoládé a magzat fejlődésében és a megszületett csecsemő későbbi pozitív hangulatának kialakulásában is fontos szerepet játszhat.

Védi az érfalakat, rugalmasabbá teszi az ereket és javítja a LDL/HDL (ez a jó és rossz koleszterin) arányát a vérünkben így csökkentheti az infarktus és egyéb érrendszeri betegségek esélyét.

Segít a bőrnek a nap káros sugaraival szemben, persze nem helyettesíti a naptejet. Javíthatja a memóriát és gyulladáscsökkentő hatásával kapcsolatban is mutattak már ki eredményeket. A kakaóbabban található anyagok segítenek a cukorbetegség elleni küzdelemben, de a csokoládéban található cukor sajnos erősen ellene dolgozik ennek a hatásnak.

Ha megízlelnéd a mennyei csokoládé ízét, de elkerülnéd a sokszor vele járó cukrok fogyasztását, próbáld ki a MYyummy Duplacsokis Muffinmixet!

Csokoládé a fogyókúrában?

Mindettől függetlenül Dr. Will Clower az Eat Chocolate, Lose Weight (egyél csokoládét és fogyj) című 2014-ben megjelent könyvében azt állítja, hogy a magas kakaó tartalmú csokoládé helyesen fogyasztva, akár a fogyásban is szerepet játszhat.

Tehát kijelenthető, hogy a csokoládét fogyasszuk bátran, bizalommal, de okvetlen mértékkel!

Az írás a The Telegraph cikke ihletésére és annak nyomán készült.


Bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén, fordulj hozzánk bizalommal! Igyekszünk mihamarabb válaszolni. Elérhetőségeinket ITT találod.

Ha tetszett a cikk, nézz körül blogunkban, ismerkedj meg termékeinkkel amelyek passzolhatnak a személyes céljaidnak, és ha szeretnél értesülni exkluzív, friss tartalmainkról, kérj e-mailben értesítést!

Szeretnél elsőként értesülni friss bejegyzéseinkről? Itt feliratkozhatsz: