A folyadékfogyasztás jelentősége

Avagy a víz érintése

A víz egy tökéletes oldószer, közvetítő közeg és könnyen lép reakcióba rengeteg vegyülettel és elemmel. Ez azt jelenti, hogy tökéletes megoldás szállításra. A víz az alapja minden, a testünkben lévő folyadéknak.

A víz és az idegrendszer közötti összefüggés

A vér tápanyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat és szerves részecskéket szállít. Ha csökken a vér víztartalma, nehézkesebb lehet az áramlás, ami terhelheti a szívet és lassíthatja a táp és gáz anyagcserét.

A víz jól vezeti az áramot ezért szerepet játszik a sejtek és idegsejtek közti kommunikációban, hisz azt már tudjuk, hogy az agy elektromos jelekkel kommunikál. Ha csökken a sejtek vezetőképessége a folyadékhiány okán, az nehezíti az információ áramlást. Lassíthatja a reakció időt, ronthatja a közérzetet, de akár a gondolkodást is befolyásolhatja. Nagyon extrém esetben hallucinációt is okozhat, ahogy Dr. Mark Sircus Water Medicine című könyvében hosszasan értekezik erről.

Lehetőleg vízzel fedezzük a napi folyadékfogyasztás nagy részét
A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás számos módon fejt ki jótékony hatást az egészségünkre.

Szeretnél elsőként értesülni friss bejegyzéseinkről? Itt feliratkozhatsz:

A csodaszer aranyér ellen: nem, nem gyógyszer, hanem a víz

Az emésztésben mindenhez kell. Az első pillanatban már a nyállal érintkezik az élelmiszer, utána a gyomorsav és egyéb emésztő nedvek keverednek hozzá, ahogy megteszi útját a tápcsatornában. Könnyű belátni hát, hogy ezek bármilyen fokú hiánya emésztési zavarokat okozhat. Mivel minden folyamatban szerepet játszik, ne lepődjünk meg, hogy még az aranyér megelőzésében és gyógyításában is szerepet játszik.

A folyadékfogyasztás a nyári napokon kifejezetten fontos
Nincs is jobb délutáni időtöltés, mint kivonulni a szabadba a kedvenc fehérje-fánkunk és egy frissítő limonádé társaságában.

Tudtad, hogy a folyadékfogyasztás segíthet a fogyókúrában is?

Bár a testépítők és fittneszezők a versenyek előtt mindig vízhajtót szednek, hogy a megmérettetés alatt a tónusok jobban látszanak. A fogyókúrában a folyadék fogyasztása fontos szerepet játszik. Már az étvágy csökkentés kapcsán is. A Healthline cikkében arról ír, hogy az étkezés előtt 30 perccel fogyasztott víz 13%-kal csökkenti a tápanyag bevitelt. Ez olyan, mintha szokásainknak megfelelően ennénk, de hetente 3-4 vacsorát kihagynánk és közben nem lennénk éhesek.

Érdemes figyelni hát a folyadék bevitelre. Az így kialakult fegyelem vagy rendszer segítségünkre lehet az élet egyéb területein is. De azt hiszem ez már egy következő írás témája…

Sok sikert kívánunk!


Bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén, fordulj hozzánk bizalommal! Igyekszünk mihamarabb válaszolni. Elérhetőségeinket ITT találod.

Ha tetszett a cikk, nézz körül blogunkban, ismerkedj meg termékeinkkel amelyek passzolhatnak a személyes céljaidnak, és ha szeretnél értesülni exkluzív, friss tartalmainkról, kérj e-mailben értesítést!

Szeretnél elsőként értesülni friss bejegyzéseinkről? Itt feliratkozhatsz: